3T onderzoek: Taal, 22q11 en TOS

Resultaten onderzoek

 

Resultaten 3T onderzoek 


Hier kunt u de verschillende resultaten van het 3T onderzoek vinden.

 

 

Folder logopedisten


De onderzoekers van het 3T onderzoek hebben een folder ontwikkeld voor logopedisten over de spraak- en taalontwikkeling van kinderen met 22q11DS. De folder is op deze pagina te vinden.

 

 

Proefschrift Iris (met Nederlandse samenvatting)


Op 14 juni 2023 verdedigde Iris haar proefschrift, getiteld ‘Meer dan Woorden: Het 22q11.2 deletiesyndroom als genetisch model om variatie in neuropsychiatrische symptomen bij kinderen met een taalontwikkelingsstoornis te begrijpen’. U kunt hier de Nederlandse samenvatting en het gehele proefschrift vinden.

 

 

Proefschrift Emma (met Nederlandse samenvatting)


Op 26 april 2023 verdedigde Emma haar proefschrift, getiteld ‘Taalstoornissen en executieve functies bij kinderen: Het 22q11.2 deletiesyndroom als etiologisch homogeen model voor taalontwikkelingsstoornis’. U kunt hier de Nederlandse samenvatting en het gehele proefschrift vinden.

 

 

Lijst met gepubliceerde artikelen


Op deze pagina kunt u een lijst vinden met de artikelen die gepubliceerd zijn door onderzoekers van het 3T onderzoek. De artikelen zijn gratis beschikbaar. Veel artikelen zijn in het Engels. Als u graag in het Nederlands wil lezen, kunt u de Nederlands samenvattingen van de proefschriften van Iris en Emma lezen of zie het VHZ artikel hieronder.

VHZ artikel
Op Van Horen Zeggen (VHZ) online is een Nederlandstalig artikel verschenen over de uitkomsten van het 3T onderzoek. U kunt dat hier lezen.