Logo Utrecht University

3T onderzoek: Taal, 22q11 en TOS

Met wie je contact hebt

Dr. Tessel Boerma is postdoctoraal onderzoeker in het project. Tijdens haar master Linguistics (Taalwetenschap) aan de Universiteit Utrecht richtte ze zich op taalontwikkelingsstoornissen bij kinderen en liep ze onder andere stage bij Koninklijke Kentalis. Ze promoveerde in 2017 aan de Universiteit Utrecht (afdeling Orthopedagogiek) op haar onderzoek naar de cognitieve ontwikkeling en taalontwikkeling van eentalige en meertalige kinderen met en zonder een taalontwikkelingsstoornis (TOS).

Binnen het huidige project onderzoekt Tessel de relatie tussen taal, cognitie en mentale gezondheid bij adolescenten met 22q11DS en TOS in vergelijking met jongeren zonder taalproblemen.

UU  / LinkedIn  / CoDEmBi

Drs. Emma Everaert is promovenda (junior onderzoeker) in het project. Tijdens haar bachelor Psychologie (richting cognitieve neuropsychologie) liep ze stage bij de afdeling experimentele psychologie van de Universiteit Utrecht. Na haar bachelor volgde ze de onderzoeksmaster Neuroscience and Cognition aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar master liep ze stage bij het promotieproject van Tessel en bij het Babylab van het UiL-OTS, waar ze nog steeds werkt.

Haar promotieonderzoek richt zich op de ontwikkeling van grammaticale vaardigheden van kinderen met 22q11DS in vergelijking met kinderen met een TOS. Daarnaast kijkt ze naar de invloed van aandacht en geheugen op de ontwikkeling van deze vaardigheden.

UU LinkedIn BabyLab CoDEmBi

Drs. Iris Selten is promovenda (junior onderzoeker) in het project. Na haar bachelor Pedagogische wetenschappen volgde ze zowel de master Orthopedagogiek als de onderzoeksmaster Development and Socialization in Childhood and Adolescence aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar master liep ze stage op de afdeling psychiatrie in het UMC Utrecht en behaalde ze haar basisaantekening Psychodiagnostiek. Daarna werkte ze als onderzoeksassistent bij het Niche (Neuroimaging in Childhood) Lab in het UMC Utrecht.

Binnen het huidige project onderzoekt Iris hoe de woordenschat en de gespreksvaardigheden van kinderen met 22q11DS zich ontwikkelen in vergelijking met kinderen met een TOS. Daarnaast kijk ze naar de invloed van aandacht en geheugen  op de ontwikkeling van woordenschat en gespreksvaardigheden bij beide groepen.

UU  /  LinkedIn  /  NicheLab

Drs. Fenna Duijnkerke werkt als onderzoeksassistent in het project. Na haar bachelor Psychologie (richting kinder- en jeugdpsychologie en neuropsychologie), volgde ze de master Klinische Kinder- en Jeugdpsychologie aan de Universiteit Utrecht. Tijdens haar bachelor en master liep ze stage bij de afdeling psychiatrie in het UMC Utrecht. Tijdens haar master behaalde ze haar basisaantekening Psychodiagnostiek. Ook werkte ze als onderzoeksassistent bij het KinderKennisCentrum van de Universiteit Utrecht.

UU LinkedIn KinderKennisCentrum

Maaike Steggink, BA, BSc, is masterstudent Klinische Gezondheidswetenschappen. Na een bachelor Taalwetenschap aan de Universiteit Utrecht volgde ze een tweede bachelor Logopedie aan de Hogeschool Utrecht. Binnen het huidige project onderzoekt ze de grammatica van werkwoorden van kinderen met 22q11DS in vergelijking met kinderen met een Taalontwikkelingsstoornis (TOS). Daarnaast is ze werkzaam als logopedist in een logopediepraktijk, waar ze (jonge) kinderen met taal- en spraakontwikkelingsstoornissen begeleidt en behandelt.

Marten Giezeman, BA, werkt als stagiair bij het project. Nadat hij zijn bachelor Nederlandse Taal en Cultuur afgelopen jaar had afgerond, is hij begonnen aan de master Meertaligheid en taalverwerving aan de Universiteit Utrecht. In dit project ondersteunt hij bij de dataverzameling en -verwerking.